1 juli 2022

Werd er gecomplotteerd in achterkamers?

Virussen muteren met grote snelheid en dat feit heeft als gevolg dat de helft van de bevolking nu de helft van het Griekse alfabet kent. Toch blijven veel mensen ervan overtuigd dat evolutie maar een theorie is, een uitleg als een andere. Vaak zijn dat mensen die een of ander geloof aanhangen, en of een populatie na verloop vervangen wordt door een nieuwe kan daar niets aan veranderen.

Wat bij de menselijke subklasse der journalisten en politici nog vaker voorkomt is het geloof in een subklasse van complottheorieën. Volgens de populaire opvatting in hun kringen is de omvolking er zo een. Sommigen kennen zelfs de naam van de bedenker ervan: de Franse kasteelheer en auteur Renaud Camus. Heel verdienstelijk natuurlijk, maar of ze de man ook gelezen hebben is zeer onwaarschijnlijk. De geraadpleegde bronnen zijn meestal Franse kranten (Libération, Le Monde, NouvelObs &c.), en die schrijven steevast une théorie complotiste en voegen daar plichtsbewust ‘d’extrême droite aan toe. Liever dan te schrijven over het feit van de omvolking, wil men graag de aandacht verleggen naar een helaas zelfverzonnen, duistere oorsprong van die theorie.

Inderdaad liet Camus jaren geleden een klein boekje uitgeven, met daarin de tekst van een conférence (Lunel, 26 november 2010) onder de titel Le Grand Remplacement. Dat boekje is al lang uitverkocht maar vorig jaar verscheen er een verzamelwerk van 570 bladzijden, waarin de tekst te vinden is.

Ik vertaal een klein fragmentje uit dat werk, en geef het Frans erbij, zodat onze politici en hun journalisten voortaan zonder veel moeite inspiratie kunnen putten uit de oorspronkelijke bron. Misschien lezen ze hieronder wel dat Camus het niet heeft over hun complot

Ik moet bekennen  men heeft mij dit verweten  dat ik maar matig geïnteresseerd ben in de precieze identificatie van degenen die verantwoordelijk zijn voor de huidige rampzalige situatie, namelijk de aan gang zijnde omvolking. Uitzoeken in welke kamer een ongelukkige onvoorzichtig is omgesprongen met zijn sigaret, is bij een brand in een bejaardentehuis niet de eerste bekommernis. In elk geval betwijfel ik sterk of op een goede dag een stel machtige kwaadwillenden in een kantoor, een salon of een vergaderzaal zijn bijeengekomen om daar te beslissen dat Frankrijk en alle landen van Europa nodig moest worden opgelegd hun bevolking radicaal te vernieuwen. Vast staat wel, lijkt mij, dat onze regeringen, linkse zowel als rechtse, voor de gang van zaken een welhaast gelijke verantwoordelijkheid dragen.

J’avoue m’intéresser assez peu – on me l’a reproché – à l’identification précise des responsables de la désastreuse situation actuelle, à savoir le changement de peuple en cours. La première urgence, quand il y a le feu à la maison de retraite, n’est pas de savoir dans quelle chambre un malheureux s’est montré imprudent avec sa cigarette. Je doute fort, de toute façon, qu’un beau jour un groupe d’individus puissants et mal intentionnés se soient réunis dans un bureau, un salon ou une salle de conférence, pour décider qu’il fallait imposer à la France et à tous les pays d’Europe un renouvellement radical de leur population. En tout cas les gouvernements de gauche ou de droite, chez nous, me paraissent avoir une responsabilité presque égale dans le phénomène.

in : Le Grand Remplacement
Introduction au remplacisme global
2021, Paris, La Nouvelle Librairie, p. 32

Geen opmerkingen:

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html