16 januari 2011

Édition spéciale

.
 Deftige tijdschriften of periodieken die gelanceerd worden, hebben altijd eerst een zogenaamd nulnummer, een nummer dat niet op de markt komt maar dat wel helemaal eruitziet zoals in het vervolg het er zal uitzien. Maar, omnis comparatio claudicat zou Bart De Wever zeggen want bij het radioprogramma Rondas is dat niet zo gegaan. Van een nulnummer Rondas heeft niemand ooit weet gehad.
Ter compensatie staat hieronder wel een Extra-nummer,
in twee afleveringen omdat het te dik was voor één bestand, en ik dank Jean-Pierre voor de bijzondere eer om zijn
n+1-nummer hier te mogen publiceren.


 Want gisteren, in het Paleis voor Schone Kunsten, vulgo of boosaardig soms BOZAR geheten, had ter gelegenheid van de Klara-dag Jean-Pierre Rondas een gesprek met Bart De Wever. In een kleine zaal, in een te kleine zaal. De technici van Klara hebben gelukkig een paar ingrepen kunnen doen, extra-luidsprekers geplaatst &c. ...voor al het volk dat nog buiten stond. Daardoor zijn bij hun opname de allereerste woorden van Jean-Pierre weggevallen. Geen nood, want na zijn eerste woorden volgen er naar gewoonte nog veel woorden, en wat u zult horen is ook geen journalistiek interview, maar een gesprek tussen twee mensen die ...het ergens over hebben:Omdat MacOS blijkbaar moeite heeft met bovenstaande spelers, hierbij een alternatief: deel één, deel twee.
.

5 opmerkingen:

bartvs zei

Technisch:
Zijn de geluidsbestanden ondertussen verhuisd? Op beide bovenstaande URL's krijg ik ondertussen helaas 404's (Bestand Niet Gevonden).

Weemoedige bedenking terzijde:
Wat zal ik de wekelijkse "Rondas" missen. Het was jarenlang steeds weer uitzien naar en radio op z'n allerbest.

Hoopvolle verwachting:
Ik vernam 'geruchten' dat Rondas in een andere vorm zal terugkomen. Als, zij het dan niet wekelijkse, podcast.

Marc Vanfraechem zei

Er is niets verhuisd, beste bartvs, maar blijkbaar hebben sommigen toch problemen, en intussen al duizend luisteraars niet... ik weet niet wat het probleem mag zijn.

bartvs zei

@ Marc Vanfraechem

Dank voor het snelle antwoord. Goed nieuws ook: nu werken de koppelingen wel.

Natuurlijk ook dank voor de bestanden - en het overige dat u aanbiedt. En meteen maar beste wensen toe.

Tom Smets zei

Inderdaad ons medialandschap wordt weer wat schraler. Hopelijk kloppen de geruchten dat Rondas nog podcast-plannen heeft!

Marc Vanfraechem zei

Beste lezers, ik verwijderde een aantal reacties (hoe nuttig die ook zijn geweest, en waarvoor dank, en met mijn excuus voor de ingreep), omdat ze enkel technische, audio-kwesties behandelden, die intussen zijn opgelost. Op die manier wordt de reactiemodule leesbaarder geloof ik.

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html