14 augustus 2011

Syrië? Economische sancties deze keer !

.
Waarom is in dit geval onze Guy niet voor een militaire interventie? In Libië was dat volgens hem de enige oplossing, en ook riep hij toen dat het zogenaamde Strafhof van den Haag in actie moest komen. Vlak na, of zelfs bijna samen met Daniel Cohn-Bendit riep Guy dat. Maar misschien is die eerste nu met vakantie, en mag Guy niet op eigen houtje tot bombardementen besluiten, en niet eens meer, zoals toen hij nog minister was, tot een aanhoudingsmandaat?
Anderzijds is het wel sympathiek dat Guy –voor iemand van Dendermonde–  het Gents zo uitstekend beheerst:

Wel, het eerste wat er zou moeten gebeuren is dat de tweehonderd belangrijkste families waarop het regime stoelt, dat die worden aangepakt, dat die worden aangepakt zowel in ulder banktegoeden, wat vandaag nog altijd niet het geval is voor die tweehonderd families, en ten tweede dat wij ook nen boycot voor de olie-invoer vanuit Syrië, euh, vanuit Europa zouden afkondigen zodoende dat op die manier de financiële middelen van Assad (بشار الأسد) kunnen opdrogen en daadwerkelijk worden aangepakt.Nu, dat van die tweehonderd families stond weken geleden al in alle gazetten, maar Guy zal dat misschien niet gezien hebben. Overigens kun je al honderd jaar lezen dat België, Frankrijk, Engeland &c. door tweehonderd families geregeerd worden. Nooit door honderd families, altijd tweehonderd: een mooie literaire wending.
.

4 opmerkingen:

PN zei

Bij deze druk ik mijn waardering uit voor het vastleggen van zulke aandoenlijke radiomomenten.

Marc Vanfraechem zei

Graag gedaan PN !

Elhaz zei

Nadat hij België terug op de rails gezet heeft pakt hij kordaat de rest van de wereld aan. Deze man is werkelijk een zegen voor de mensheid. Neem Guy, B. Obama en nog twee andere van hetzelfde kaliber en alles komt weer goed.

traveller zei

Dus de olie zou niet meer naar Europa mogen komen.
Guy pakt kordaat de financiële middelen van Europa aan.
Nog zo een paar stommiteiten en Europa staat waar hij België plaatste.
Waar hebben we eigenlijk die idioten aan verdiend?

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html