11 mei 2009

Iets voor Frank Vandenbroucke om over na te denken bij zijn onderwijshervormingen

.
In zijn laatste rubriekje in De Standaard, gewijd aan het Latijn, maakt Sam De Graeve bij zijn eerste twee citaten twee klijne fautjes tegen het Latijn.

"In onze scholen onderwijst men nog volop Latijn en terecht, want Latijnse uitdrukkingen zijn ook vandaag nog altijd sexy. Nihil nove sub sole. Niks nieuws onder de zon. Wie de kranten leest, kan niet anders dan besluiten dat zulks vaak het geval is. Het zijn binnenkort verkiezingen en ze lijken verdacht veel op de vorige, alleen wordt bij de moddergevechten nog een tikkeltje meer modder gebruikt, van die stinkende, donkerbruine modder met hier en daar een stuk glas erin, waar je je lelijk aan kunt bezeren. Nog een mooie: Verba volent, scripta manent. Woorden vervliegen, maar het geschrevene blijft. [...] "

Statistisch gesproken blijft De Standaard een kwaliteitskrant natuurlijk, met een eindredacteur &c., want de andere Latijnse citaten waren correct, en trouwens, bv. over de zaak Tom Boonen hadden ze heel diepzinnige dingen te vertellen, al hadden ze daar wel wat paginaatjes voor nodig. Acht geloof ik.
.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

hihihi,hahaha,'k stond er bij en ik keek er naar.

Marjorie Hoefmans zei

Geklopt in snelheid! Ik zal een referentielink leggen bij mijn Kemeltjes :-)

Marc Vanfraechem zei

Bedankt Marjorie!

raf zei

Nog even een Standaard-kop (vanmorgen in mijn krant): Van den Brande haalt bakzeil.
Voor zover ik weet heeft hij de zeilen niet gereefd. Misschien heeft De Gucht te weinig wind gemaakt.

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Ik kan u warm aanbevelen om het programma van Rondas morgen, zondag te beluisteren: http://radio.klara.be/radio/programmas.php?datum=090517&xml_program=KL20090517FRON.xml

Betreft Geldstromen in België; Aflevering 1, met Juul Hannes, over de 19de eeuwse geldstromen van Noord naar Zuid. Buitengewoon interessant en volledig ingaand tegen de politiek correcte bewering dat Wallonië ooit een keer solidair zou zijn geweest met Vlaanderen.

Dit nog: je kunt het programma via podcast nu al beluisteren, maar dan moet je eerst wel een podcast downloaden. (http://radio.klara.be/radio/herbeluisteren.php)

Marc Vanfraechem zei

Je begrijpt beste Basilius, dat dit geen reactie is op bovenstaand artikel, en het is nu goed dat je het over Rondas hebt, anders verwijderde ik jouw mededeling...

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html