12 december 2011

Consequenties doorgedacht, President ?

.
Herman Van Rompuy zei lang geleden eens dat een Belgische regering zonder meerderheid in Vlaanderen staatsgevaarlijk was. Goed, dat was een verstandig woord. Maar nu heeft de Europese Herman de komst van juist zo'n Belgische regering recent verwelkomd, en de premier ervan ontvangen, ook al had die man nog niet het vertrouwen gekregen van de –toegegeven ongrondwettige– Kamer.
En in het Radionieuws vanmiddag zegt Van Rompuy alweer iets verstandigs, maar hier zal hij voor de Belgische consequenties van zijn woorden een exceptie moeten inroepen. Herman blijft een voorbeeldige katholiek.Herman Van Rompuy: Ik ben daar zelf, persoonlijk voor gewonnen. Maar alleen op het einde van de rit. Ik geef u een voorbeeld: de jeugdwerkloosheid in Oostenrijk is 8%, de jeugdwerkloosheid in Spanje is er 48. Gaat men die twee economieën laten vertegenwoordigen door één euro-obligatie vandaag? Neen.
VRT: Dat is dan solidariteit, zeggen anderen.
Herman Van Rompuy: Neen, dat is, daar zijn grenzen aan dat soort van solidariteit. Eerst moet men de zaken op orde stellen.
.

3 opmerkingen:

Marc Bergmans zei

Schitterend!

Marc Vanfraechem zei

Bedankt Marc Bergmans. Maar waarom stellen journalisten hem daar geen vraag over, vraag ik me altijd af.

Tom Smets zei

Ik heb zonet wat gelezen over de recente televisie-show van Poetin.

Als ik van 's ochtends tot 's avonds de nieuwsprogramma's op onze vaderlandse zenders volg dan heb ik vaak het gevoel naar gelijkaardige spektakels te luisteren/kijken. Altijd opnieuw dezelfde personen die door dezelfde journalisten op voorspelbare manier ondervraagd worden zonder ooit écht kritisch te zijn.

Zijn onze media niet even ziek?

Tom Smets.

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html