9 september 2014

Stefan heeft zich iets op de mouw laten spelden


Niet goed weten wat hoort en wat niet is een gebrek, maar een gebrek dat heel vaak niet van morele aard is. Zo kan het om een simpele onwetendheid gaan. Of om een code die iemand onbekend is, of die hij maar half begrepen heeft. Soms gaat het echt om futiliteiten.

Hier op de foto bijvoorbeeld zien we een auteur die om zijn verfijnde stijl en zijn gevoelige persoonlijkheid alom geroemd wordt, maar die op een bepaald moment, of in een bepaald opzicht toch niet goed wist hoe het eigenlijk hoorde.
Je kunt zeggen: Stefan had moeten weten dat confectiepakjes die naast elkaar in vele winkels aan kapstokken zullen hangen, netjes naar maat en kleur gerangschikt, dat die pakjes vaak een labeltje met de naam van het atelier op de mouw geregen krijgen, ter herkenning. Gedriegd zeggen wij, niet geregen, maar ik schrijf nu rijgen omdat onze Belgische auteur ook over de landsgrens enige bekendheid geniet. Dat driegen gebeurt zoals u weet met losse steken en met goedkope driegdraad. Het is immers maar voorlopig.

Natuurlijk, bij echt dure spullen driegt men helemaal niets op de mouw, omdat die nooit samen met andere merken in een rek zullen hangen en soms zelfs in helemaal aparte winkels verkocht worden.

Bij je volgende pakje die driegdraad meteen als je thuiskomt lospeuteren, Stefan!

2 opmerkingen:

Machteld Vanfraechem zei

of door je jongste zus laten doen op Pasen

Marc Vanfraechem zei

Bij echt dure pakken, heb ik me laten vertellen, bijvoorbeeld bij Londense kleermakers, wordt er ook wel een merk aangebracht, maar dan enkel aan de binnenkant van de vestzak, er is niets te lezen, ook niet als iemand de voering zou zien, en ook worden de zakken niet eerst dichtgedriegd, zodat iemand daarvoor geen beroep moet doen op een klaarziende zus.

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html