3 maart 2022

Het berouw moet volmaakt zijn!

.

Das Direktorat des Bayerischen Staatsoper gibt bekannt: 'Aufgrund des schrecklichen Angriffskrieges Russlands auf die Ukraine und einer fehlenden ausreichenden Distanzierung von Valery Gergijev u Anna Netrebko wird die Bayerische Staatsoper die bestehenden Engagements annullieren.' (Serge Dorny, artistiek directeur, 1 maart)

[Op grond van de verschrikkelijke aanvalsoorlog van Rusland op Oekraïne, en het ontbreken van een voldoend afstand nemen ervan door Valery Gergiev en Anna Netrebko, zal de Beierse Staatsopera de bestaande engagementen annuleren.]

Netrebko had laten weten dat zij de oorlog veroordeelde, maar het verkeerd vond gedwongen te worden tot een afkeuring van haar land.
In 2008 kreeg Netrebko in het Marinsky-theater de hoogste onderscheiding voor artiesten ...uit de handen van stadsgenoot Poetin (Народный артист России, volksartiest van Rusland). Misschien heeft ook dat een rol gespeeld in het achterhoofd van Dorny?

Misschien moet deze heer een poging doen zich voor te stellen in wat voor situatie Netrebko terechtkomt na een terugkeer in Sint Petersburg?





Geen opmerkingen:

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html