19 september 2011

Zo gaat de stad Gent met haar patrimonium om !

.


Zolang de nieuwe Gentse stads-feestzaal nog niet helemaal is afgewerkt, blijft voor iemand die naast het Stadhuis staat de mogelijkheid bestaan om een glimp van Sint Niklaas op te vangen. Zelfs het schip van de kerk is nog heel goed zichtbaar.En ook wie het Belfort graag vanuit de Donkersteeg bekijkt, heeft daar nog even de kans toe! Natuurlijk, door die grote betonblokken zijn de onderste lagen van het Belfort niet meer te zien, maar in de hoogte blijft nog heel wat over.
.
_____________

De geniale architecten, de fijnzinnige betonboeren en de snuggere staalbaronnen zullen aan hun brave en ongetwijfeld ook dankbare opdrachtgevers zeker een mooie receptie gunnen, te gelegener tijd. 


Ik hoop dat alle genoemden daar op post zullen zijn, en wie weet? ...misschien stort het hele kraam net op het goede moment in !


Nog een gezicht op het Stadhuis...en nog een ander perspectief,
deze keer gezien vanaf de tekentafel van 
Robbrecht&Daem 
.
(een leugenachtig perspectief dat in de echte wereld niet bestaat natuurlijk, al mogen onze twee euclidische genieën mij altijd de plek tonen waar ik dit zo kan zien ...en in die verhoudingen: erg ver van het Belfort kan het niet zijn, want dan zou SintBaafs niet zo klein lijken ...of word ik nu wat moeilijk te volgen, beste architecten?)


Kom op Robbrecht&Daem !
toon ons die plek, dat is eens iets anders dan boompjes tekenen.
.

5 opmerkingen:

Wim zei

De gustibus et coloribus non est disputandum

Marc Vanfraechem zei

Nee, disputandum inderdaad niet. Al zou dat wel kunnen in een (schijn-)referendum, maar ...het komt er natuurlijk op aan je smaak daarna aan anderen op te dringen, want gewone burgers stemmen wel eens verkeerd.

Marc Vanfraechem zei

Op de tekening van onze twee genieën staat SintBaafs ergens naast het Zuidpark. En met zulkje snoepjes kun je een kinderlijke opdrachtgever al vangen! Wat is de wereld toch simpel ;-)

Marc Bergmans zei

Geld, dat stom is,
Maakt recht wat krom is.

Ook perspectieflijnen.

Marc Vanfraechem zei

Merk op dat de boom naast de schaapskooi net even hoog is als het meesterwerk zelf van Robbrecht&Daem. Dat moet een enorme boom zijn, minstens een eeuw oud.
Bedriegers zijn het, of te onkundig om een simpele perspectieftekening te maken. En hun klanten zijn snullen, ofwel ...iets anders.

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html