16 januari 2020

En ze waren allemaal 'Charlie'


Wie graag eens een ex-communist de katholieken hoort verdedigen, kan luisteren naar wat de ereadvocaat Régis de Castelnau te vertellen had over het liedje ‘Jésus est un pédé’, dat op de publieke zender France Inter ten gehore werd gebracht. Dat had hem, atheïst zijnde gestoord.
Castelnau komt een stuk krachtiger uit de hoek dan bijvoorbeeld die vijg van een paus waar de brave katho’s mee opgescheept zijn, en die nooit verder komt dan wat platitudes.
Zonder zich illusies te maken spoort hij de Parijse procureur Rémi Heitz aan tot enige actie, want van de Audiovisuele Raad (een weinig respectabele bende volgens hem) verwacht hij in het geheel niets. En die fine équipe van France Inter beschrijft hij als knechtjes, des petits valets, in dienst van wat hen 'de goede zaak' lijkt.
Iemand, zegt Castelnau, moest op dat plateau zijn opgestaan en aan die laffe zanger gezegd hebben: Heel goed, en nu mag u dat liedje brengen met in plaats van de naam Jezus die van Mohammed... 'cette autre religion'.


Maar beter nog dan deze audio beluisteren is kijken naar REACnROLL,
wat u kunt doen voor vijf euro per maand.
______________
Noot van 17 januari: France Inter heeft intussen zijn verontschuldigingen aangeboden aan de 'LGBTQuerty-gemeenschap' voor het gebruik van de term pédé.

1 opmerking:

Benno Barnard zei

Hoor je dat gekletter? Dat zijn de maskers die overal afvallen.

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html