23 augustus 2022

Meloni en Macron

 

Emmanuel Macron zal het niet graag zien, maar de kans is groot dat Giorgia Meloni van de Fratelli d'Italia na de verkiezingen van 25 september de Italiaanse regering gaat leiden. Macrons maatje uit de bankwereld, Mario Draghi, redt het niet meer.

Met Meloni zal Macron wellicht niet even goed kunnen opschieten. Zo was zij in 2018 niet onder de indruk van het humanitaire lesje dat hij Italië wilde lezen. De nieuwbakken president vond namelijk dat haar land migrantenboten moest laten aanmeren. Ze de toegang tot de havens ontzeggen was ‘irresponsable’.

Meloni antwoordde hem: ‘Onverantwoordelijk zijn diegenen die Libië hebben gebombardeerd omdat ze het niet konden hebben dat Italië een goede band onderhield met Khadaffi wat betreft energiebevoorrading.’

Inderdaad veroorzaakte die speciale militaire operatie van Sarkozy op humanitaire gronden natuurlijk, en met steun van de UNO en Obama – grote chaos en instabiliteit in een land waar al een stammentwist woedde. En vooral zette die interventie de sluizen open voor mensensmokkel op grote schaal naar Europa.

Manu kan maar beter op zijn woorden letten als hij met Giorgia te maken krijgt.


Geen opmerkingen:

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html