21 februari 2024

Astrid Coppens, Natalia en ... M.Mus

.

Naar ik lees heeft VTM een programma met twee alleenstaande moeders, zekere Astrid Coppens en zekere Natalia – van deze laatste wordt om de een of andere reden de familienaam niet genoemd.

Die twee moeders doen net alsof zij moeten rondkomen met het karige inkomen dat professor Stijn Baert (eveneens bekend van de televisie) hen ter beschikking stelt. Zelf bezit ik geen televisietoestel en heb hun programma dus niet gezien, maar er is naar het schijnt wel enige deining rond ontstaan.

Veertig jaar geleden, in 1984, was er in Nederland ook enige deining rond wat daar ‘bijstandsmoeders’ heet. Moeders dus die moeten rondkomen met geld uit de bijstand, net als Astrid en Natalia.

Karel van het Reve gaf daar toen uitleg bij in een radiopraatje op de korte golf – bestemd voor de Nederlandse rijksdelen overzee:



1 opmerking:

Marc Vanfraechem zei

Intussen weet ik dat die Natalia een familienaam heeft, Druyts, en dat ze een popzangeresje is. Wat die andere betreft is mij niet duidelijk hoe ze aan de kost komt. Eén ding is zeker: je hoeft zo'n programma niet gezien te hebben om te weten dat er een wee luchtje rond hangt. VTM heeft dat nu blijkbaar ook ingezien, zij het rijkelijk laat.
En professor doctor Stijn Baert, wat daarvan gedacht?

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html