16 oktober 2023

Een beetje geschiedenis had zeker kunnen helpen

De Fransman Thierry Breton, u kent hem misschien niet maar die man is wel degelijk EU-commissaris. Een van zijn vele opdrachten lijkt mij echter onuitvoerbaar. Ze luidt:

De EU-instrumenten versterken om desinformatie en nep-informatie online te voorkomen en tegen te gaan, met behoud van de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en mediapluriformiteit.

De EU heeft inderdaad op 27 oktober 2022 een Digital Service Act gepubliceerd (in een nep soort Staatsblad wellicht), en die wet werd twee weken later van kracht.

Edoch, hoe je de vrijheid van meningsuiting kunt behouden, én tegelijk uitingen ervan kunt voorkomen is een raadsel.

Overigens denken die EU-jongens en meisjes – die vaak zich Europa wanen – dat precies zij weten wat nepnieuws en desinformatie is, maar de gewone man niet.

Wat ik deze schertsdemocraten wel graag nageef is dat ze anders dan de DDR dat aanpakte toegeven dat ze officieel censuur invoeren. Maar hoe wijs en slim ze ook zijn, ze vergeten daarbij een goede raad van prins Klemens von Metternich.

Een censorenkorps moest er vanzelfsprekend zijn vond die, maar: Sogar seine Existenz sollte aus Effektivitätsgründen völlig verborgen bleiben.


Geen opmerkingen:

http://victacausa.blogspot.com/victacausa.blogspot.com5edf7b715d0afaa3d68201fa2d94715a304487db.html